Επιμορφωτική Ημερίδα για τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Ψηφιακής Δημιουργίας «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά» και «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος»

DSC_0793

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά», για την Πρωτοβάθμια και «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος»,  για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που διοργάνωσε το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις 16/1/2017 στο χώρο του Υπουργείου. Η ημερίδα είχε ως στόχο την υποστήριξη των ομώνυμων Μαθητικών Διαγωνισμών Ψηφιακής Δημιουργίας που συνδιοργανώνουν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Την ημερίδα παρακολούθησαν υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Σχολικών Δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικοί. Χαιρετισμό απηύθυναν η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα και, εκ μέρους του Υφυπουργού  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Ζουράρι, ο κ. Χρυσόστομος Παλάβρας. Για θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πραγματοποίησε ενημέρωση το στέλεχος του αντίστοιχου τμήματος του ΥΠΠΕΘ, Μαρίνα Παπαγεωργίου.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης  Σοφία Παπαδημητρίου και τα στελέχη του τμήματος Λαμπρινή Μίχου, Γεράσιμος Παπαπαναγιώτου και Άλκηστις Πουλοπούλου πραγματοποίησαν επιμόρφωση για θέματα οπτικοακουστικής παιδείας και δημιουργίας μαθητικών video.

Στο δεύτερο μέρος, η  Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ Δήμητρα Κογκίδου μίλησε για την αναγκαιότητα άρσης του έμφυλου διαχωρισμού των παιχνιδιών, ενώ η Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφορική Ανάπτυξη του ΕΚΠΑ Ευγενία Φλογαΐτη και το Στέλεχος του Τμήματος Υλοποίησης & Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων Βασιλική Σαΐνη μίλησαν για την αειφορία και την προσέγγιση της έννοιας του περιβάλλοντος υπό την οπτική του φύλου αντίστοιχα.

Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις στην πλατφόρμα i-create:

Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά

Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στους διαγωνισμούς παρατείνεται μέχρι τις9/4/2017.

Αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό υποβάλλονται στις παρακάτω φόρμες:

https://docs.google.com/forms/d/1tf0dFnQaUJFTicnsaNocHTMHPbz16Y0o-g0fl6uRXzw/edit?safe=strict&safe=strict

για την Πρωτοβάθμια

https://docs.google.com/form/d/1KfVEB_XvOpM1B1FFICKuif709R2JynuxshpwmaiyIJI/edit?safe=strict&safe=strict

για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.